Menu

Altijd al meer van smaak, wijn, koken en gastheerschap willen weten?

Bij de Academie voor Gastronomie ben je aan het goede adres. De wereld van smaak verandert sneller dan ooit tevoren. Bij de Academie van Peter Klosse staat smaak centraal en leer je wat je moet weten om succesvol te zijn in de moderne smaakwereld. Zodra je weet hoe smaak in elkaar zit, kun je beter koken en verkopen, produceren en adviseren, of je nu werkt in een restaurant, wijnwinkel, cateringbedrijf of op een andere manier professioneel met eten en drinken bezig bent.

De Academie voor Gastronomie biedt diverse smaak opleidingen en wijn cursussen.

Wij bieden opleidingen en cursussen aan op diverse niveaus. De basis leer je op niveau 2, dan volgt niveau 3. Een aantal opleidingen en cursussen zijn vooral gericht op koken.

Al meer dan 25 jaar

De Academie voor Gastronomie heeft al meer dan 25 jaar geslaagde Gastronoom-sommeliers afgeleverd en is een uniek instituut in opleidingsland. De gastvrijheidsdiploma’s van de Academie worden uitgegeven door het Centraal Instituut voor Gastronomie Examens (CIGE). Voor de wijndiploma’s werken we samen met de Wine & Spirit Education Trust (WSET) in London. Klik hier voor meer informatie over de diploma- en opleidingsstructuur >

Peter Klosse

Gangmaker van de Academie voor Gastronomie is Peter Klosse. Hij promoveerde in 2004 aan de Universiteit van Maastricht op zijn moderne smaaktheorie, is lector Gastronomie aan de Hotel Management School Maastricht en geeft gastcolleges op binnen- en buitenlandse universiteiten. Klosse is de schrijver van de in de opleidingen gebruikte boeken, zoals Het nieuwe Proefboek, De Essentie van Smaak en Aan de Slag met Wijn.

Bekijk alle opleidingen en cursussen 

Agenda

> 21 januari 2019:
Start Cursus Wijn-spijs

> 12 Februari 2019:
Start Gastronoom-Sommelier, level 2

> 5 maart 2019:
Start Turbo opleiding

> September 2019:
Start Gastronoom-Sommelier, level 3

> September 2019:
Start Turbo opleiding

Wie is wie?

Peter Klosse

Gastronomisch inspirator van de Academie voor Gastronomie en de Hotel Management School Maastricht. Houdt van kwaliteit en ambachtelijkheid. Vindt dat Gastronomie een vak is waar iedereen meer van moet weten en doet niets liever dan zijn kennis overdragen.

Meer over Peter Klosse >

Theus de Kok

Meesterkok. Jarenlang Chef de Cuisine en meer dan 40 jaar in dienst geweest bij De Echoput. Vindt dat koks veel meer van wijn moeten weten. Draagt graag culinaire kennis over aan volgende generaties. Theus is verantwoordelijk voor de Turbo opleiding Gastheer/-vrouw en kok en de Specialisatiecursus Wild en Wildbereiding.

Erik van Kampen

Bevlogen docent en coach met een achtergrond als sommelier en maître in de absolute top van Nederlandse gastronomie. Erik wil graag young professionals met ambitie binnen de gastronomie en/of wijnwereld opleiden, begeleiden en inspireren. Zijn motto daarbij: Totaalbeleving is de optelsom van gastheerschap + gastronomie + omgeving.

Emilio Saez van Eerd

Officieel benoemd tot Certified Wine Educator voor WSET. Heeft zijn sporen verdiend in de internationale verkoop, inkoop en marketing van wijn. Hij was als lid van het Wijnteam van Jumbo Supermarkten van 2009 t/m 2017 medeverantwoordelijk voor wijn, gedistilleerd en wijneducatie. Emilio is 50% Spaans, werkte 10 jaar in Spanje met veel wijnproducenten samen, selecteerde en blendde zelf wijn. Hij houdt van een no-nonsense wijnbenadering en vindt dat horeca en retail veel van elkaar kunnen leren.

Locatie

Hotel De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren

t. 055 – 519 14 29
e. info@academievoorgastronomie.nl