Specialisatie: Bier & Spijs (januari 2020)

De opkomst van nieuwe en lokale bieren is misschien wel de meest spectaculaire ontwikkeling binnen de gastronomie in de afgelopen jaren. Inmiddels heeft vrijwel iedere plaats in Nederland zijn eigen bier. Dat biedt schitterende kansen, maar weet jij die wel voldoende te benutten? Wij gaan je hierbij helpen met onze specialisatie cursus Bier & Spijs!

Tijdens deze specialisatie van vijf lesdagen behandelen we de ruime mogelijkheden die bier in de gastronomie biedt. Bier aan tafel is nog volop in ontwikkeling, dus de specialisatie is een ware ontdekkingsreis.

In de lessen gaan we in op de grondstoffen van bier en het brouwen van bier. Daarbij staan we stil bij de verschillende gastronomische mogelijkheden die door het brouwproces ontstaan. Natuurlijk proeven we de belangrijkste biertypen die belangrijk zijn in de gastronomie. We staan stil bij de overeenkomsten, maar ook de verschillen tussen bier en wijn. In een ‘cheese war’ en een ‘chocolate war’ kruisen bier en wijn de degens om de prijs voor de mooiste combinatie te winnen. Ook staan we stil bij het serveren van bier, en welk effect dat heeft op de smaakbeleving. Vanzelfsprekend komen ook bedrijfskundige aspecten aan bod. We sluiten de opleiding af met het zelf koken van een speciaal bierdiner.

Docenten: Henri Reuchlin, Rick Kempen, Pepijn van der Waa, Adriaan Verkerk, Ruud van Moorst en anderen.

Hieronder zie je alvast een voorproefje.

VOOR WIE

Onze specialisatie cursus Bier & Spijs is ontwikkeld voor iedereen die op hoog niveau bier en spijs wil kunnen combineren. Basiskennis van bier en smaak is een vereiste. Als vooropleiding vragen we: StiBON 1, onze basisopleiding Gastronoom-sommelier level 3, of de cursus wijn-spijs. 

Na afloop krijgen de deelnemers een certificaat.

Specialisatie Bier & Spijs

[line]

DOOR WIE

De opleiding is opgezet door Henri Reuchlin. Hij kent de bierwereld als de beste, is de grondlegger van Stibon en heeft de gastronomische opmars van bier vanaf het begin meegemaakt. Hij heeft een team van specialisten op zich heen verzameld. Je leert van de beste specialisten in het land.

Henri Reuchlin

 

 

 

 

 

 

Henri Reuchlin is mede-oprichter en coördinator van StiBON Bieropleidingen. Hij is redacteur van het magazine Bier! waarbij hij zich onder andere ontfermt over de gastronomische rubriek. Daarnaast is hij bestuurslid van de Week van het Nederlandse Bier en de Dutch Beer Challenge. Henri is biersommelier met ruim twintig jaar ervaring in de biersector. 

CURSUSGEGEVENS

De specialisatie Bier & Spijs wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 5 lesdagen en een examen. Lesdagen zijn op maandag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De lessen vinden plaats in Hotel de Echoput en worden gegeven door Henri Reuchlin.

Het minimale aantal deelnemers is 12.

> De kosten voor deze specialisatie zijn €750,- exclusief BTW. Dit is inclusief de examenkosten, alle bieren die tijdens de lessen worden geschonken en de culinaire voorbeelden die worden geproefd.

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: 20 januari 2020

Programma 2020

Er zijn 5 lesdagen en een examen. Een lesdag is altijd op maandag, begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

  • 20 januari
  • 3 februari
  • 17 februari
  • 2 maart
  • 23 maart
Locatie:

Hotel de Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl