Specialisatie: Bier & Spijs (april 2019)

De opkomst van speciaalbieren is misschien wel de meest spectaculaire ontwikkeling in de gastronomie van de afgelopen jaren. Ambachtelijke brouwerijen zijn overal en bieden mooie kansen. Weet je voldoende van bier om deze kansen aan tafel te benutten? Na deze specialisatiecursus wel.

Deze Specialisatie cursus Bier & Spijs geeft een diepgravend inzicht in de rol die bier aan tafel kan spelen. Je proeft een uitgebreid aantal bieren en ervaart de combinatie met gerechten. Je krijgt inzicht in de interactie tussen bier en ingrediënten; bier en structuur, en bier en smaak. Daarnaast gaan we in op cultuur en gastbeleving van bier en tafel. Hieronder zie je alvast een voorproefje.

VOOR WIE

Deze specialisatie is ontwikkeld voor iedereen die op hoog niveau bier en spijs wil kunnen combineren. Basiskennis van bier is een vereiste: StiBON 2 of onze basisopleiding Gastronoom-sommelier level 2.

De specialisatie wordt afgerond met een examen, waarna geslaagden het certificaat ‘Gastronomisch Bierspecialist’ krijgen.

Specialisatie Bier & Spijs

Een prachtige combinatie van Bier & Spijs

DOOR WIE

De opleiding wordt gegeven door de beste specialist van Nederland die de ontwikkeling vanaf het begin heeft meegemaakt: Henri Reuchlin.

Henri Reuchlin

Henri Reuchlin

 

 

 

 

 

 

 

Henri Reuchlin is mede-oprichter en coördinator van StiBON Bieropleidingen. Hij is redacteur van het magazine Bier! waarbij hij zich onder andere ontfermt over de gastronomische rubriek. Daarnaast is hij bestuurslid van de Week van het Nederlandse Bier en de Dutch Beer Challenge. Henri is biersommelier met ruim twintig jaar ervaring in de biersector. 

CURSUSGEGEVENS

De specialisatie Bier & Spijs wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 5 lesdagen en een examen. Lesdagen zijn op maandag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De lessen vinden plaats in Hotel De Echoput en wordt gegeven door Henri Reuchlin.

Het minimale aantal deelnemers is 12.

> De kosten voor deze specialisatie zijn €750,- exclusief BTW. Dit is inclusief de examenkosten, alle bieren die tijdens de lessen worden geschonken en de culinaire voorbeelden die worden geproefd.

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: 15 april 2019

Programma 2019

Er zijn 5 lesdagen en een examen. Een lesdag is altijd op maandag, begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

  • 15 april 2019
  • 6, 20 mei 2019
  • 17, 24 juni 2019
  • 1 juli 2019 (examen)
Locatie:

Hotel De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl