Specialisatie: Bier & Spijs (januari 2020)

De opkomst van speciaalbieren is misschien wel de meest spectaculaire ontwikkeling in de gastronomie van de afgelopen jaren. Ambachtelijke brouwerijen zijn overal en bieden mooie kansen. Weet je voldoende van bier om deze kansen aan tafel te benutten? Na deze specialisatiecursus wel.

Met deze specialisatie Bier & Spijs krijg je een goed inzicht in de combinatie van bier en gerechten. Die dynamiek is anders dan bij wijn. Je proeft uiteraard een uitgebreid aantal bieren en ervaart de combinatie met het eten. Alle facetten komen aan bod. We gaan ook in op cultuur en gastbeleving van bier en tafel. Hieronder zie je alvast een voorproefje.

VOOR WIE

Deze specialisatie is ontwikkeld voor iedereen die op hoog niveau bier en spijs wil kunnen combineren. Basiskennis van bier en smaak is een vereiste. Als vooropleiding vragen we: StiBON 1, onze basisopleiding Gastronoom-sommelier level 3, of de cursus wijn-spijs. 

De specialisatie wordt afgerond met een examen, waarna geslaagden het certificaat ‘Gastronomisch Bierspecialist’ krijgen.

Specialisatie Bier & Spijs

Een prachtige combinatie van Bier & Spijs

DOOR WIE

De opleiding wordt gegeven door Henri Reuchlin. Hij kent de bierwereld als de beste, is de grondlegger van Stibon en heeft de gastronomische opmars van bier vanaf het begin meegemaakt: .

Henri Reuchlin

Henri Reuchlin

 

 

 

 

 

 

 

Henri Reuchlin is mede-oprichter en coördinator van StiBON Bieropleidingen. Hij is redacteur van het magazine Bier! waarbij hij zich onder andere ontfermt over de gastronomische rubriek. Daarnaast is hij bestuurslid van de Week van het Nederlandse Bier en de Dutch Beer Challenge. Henri is biersommelier met ruim twintig jaar ervaring in de biersector. 

CURSUSGEGEVENS

De specialisatie Bier & Spijs wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 5 lesdagen en een examen. Lesdagen zijn op maandag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De lessen vinden plaats in Hotel De Echoput en worden gegeven door Henri Reuchlin.

Het minimale aantal deelnemers is 12.

> De kosten voor deze specialisatie zijn €750,- exclusief BTW. Dit is inclusief de examenkosten, alle bieren die tijdens de lessen worden geschonken en de culinaire voorbeelden die worden geproefd.

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: 20 januari 2020

Programma 2020

Er zijn 5 lesdagen en een examen. Een lesdag is altijd op maandag, begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

  • 20 januari
  • 3, 17 februari
  • 2 maart, 23 maart
Locatie:

Hotel De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl