Cursus Wijn-spijs (januari 2019) [GESTART]

De Cursus Wijn-spijs is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig met wijn-spijs te maken heeft, zoals koks, gastheren en wijnadviseurs. Een aantal jaren praktijkervaring en een redelijke kennis van wijnen is aanbevolen. Vinologen en liefhebbers die zich verder willen verdiepen in de combinatie van wijnen en gerechten zijn van harte welkom.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de combinatie van wijnen en gerechten, omdat wijnen en gerechten elkaar beïnvloeden en lang niet alle combinaties lekker zijn. Om smaken op een verantwoorde manier met elkaar te combineren, moeten je er meer van weten. Met behulp van de universele smaakfactoren kunnen slechte wijn-spijs combinaties voorkomen worden, terwijl er juist een basis gelegd wordt voor de keuze van verrassende, nieuwe combinaties. Het werk van de keuken of dat van de bediening komt dan beter tot zijn recht zodat de restaurantgast maximaal kan genieten en degene die in de winkel een wijn koopt krijgt een beter advies.

DSC_0328-Bewerkt

Opzet en verwachting

De Cursus Wijn-spijs bestaat uit 5 lesdagen. Een lesdag bestaat(meestal) uit een theoretisch gedeelte, wijnproeverij en illustratieve didactische lunch. Centraal bij deze 5-daagse cursus staat het combineren van wijnen en gerechten en de factoren die van invloed zijn op smaakcombinaties. De fundamentele benadering van ‘Het Proefboek, de essentie van smaak’ staat daarbij centraal. De cursus wordt jaarlijks gegeven, meestal in het voorjaar.

Op basis van een fundamenteel en wetenschappelijk begeleid smaakonderzoek is er veel meer bekend over de factoren die een wijn-spijs combinatie beïnvloeden. In de cursus worden deze factoren diepgaand behandeld. De cursus kan worden afgesloten met het CIGE diploma Gastronomie.

DSC_0319-Bewerkt

Cursusgegevens

De cursus Wijn-spijs wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 5 lesdagen. Lesdagen zijn op maandag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De lessen vinden plaats in Hotel De Echoput en worden gegeven door Dr. Peter Klosse.

Lesmateriaal: Het Nieuwe Proefboek (inbegrepen in de cursusprijs).

Het minimaal aantal deelnemers is 12.

De kosten voor de cursus bedragen € 950,- exclusief BTW. Dit is inclusief boek, wijnen, gerechten en overige cursusmaterialen. De kosten van het CIGE examen Gastronomie zijn niet inbegrepen in het cursusgeld.

De kosten voor het CIGE examen Gastronomie bedragen € 195,- exclusief BTW.

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: 21 januari 2019

Programma 2019*

Er zijn 5 lesdagen. Lesdagen zijn op maandag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

  • 21 januari 2019
  • 4 en 18 februari 2019
  • 18 maart 2019
  • 1 april 2019

* Dit is het voorlopige programma, het is mogelijk dat het definitieve schema iets afwijkt.

Examendata 2019 (onder voorbehoud)

  • 8 april 2019: CIGE Examen Gastronomie
Locatie:

Hotel De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl