Fast track WSET, level 3

Let op: Deze brugcursus is exclusief voor vinologen en geslaagden van de Gastronoom-Sommelier opleiding met een SDEN of WSET erkenning!

Wil jij door met leren over wijn? Of misschien droom je er wel van om ooit Master of Wine te worden? Dan is het behalen van het WSET level 3 Advanced Certificate een logische stap. Exclusief voor Vinologen en geslaagden van de Gastronoom-Sommelier opleiding met een SDEN of WSET erkenning heeft de Academie voor Gastronomie deze brugcursus samengesteld om het WSET level 3 diploma te halen.

DSC_0319-Bewerkt

Opzet en verwachting

Je bent al goed opgeleid, dus wat is er nog te leren? De training richt zich op de onderwerpen die je moet weten om het WSET level 3 examen met succes te doen. Zo moet je in staat zijn om een proefnotitie te schrijven volgens de WSET Systematic Approach. Tijdens elke les worden er minimaal zes wijnen geproefd en beschreven. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de theorie rondom viticulture, vinificatie, versterkte wijnen en distillaten. Ook een examentraining maakt een onderdeel uit van het programma, want het examen is in het Engels dus ook dat vraagt de nodige aandacht.

De lessen zijn deels in het Nederlands, deels in het Engels. Deze cursus wordt gegeven op zondagen. De gemiddelde studiebelasting is ongeveer 120 uur. Afhankelijk van je vooropleiding, je wijnproefvaardigheid en je kennis van het Engels kan dit oplopen tot circa 140 uur. Het is mogelijk om het studiepakket eerder te bestellen, zodat er voorafgaand aan de cursus al kan worden gestudeerd.

De lesdagen zijn behoorlijk intensief. Begin daarom elke lesdag goed uitgerust en voorbereid. Reserveer tevens voldoende (studie)tijd voorafgaand aan het examen. Na afloop van het examen duurt het circa 12 weken voordat het door WSET is nagekeken.

DSC_0256-Bewerkt    Print

Cursusgegevens

>  Deze cursus bestaat uit 3 lesdagen en een examen. Alle lesdagen zijn op zondag. Aanvang 13.30 uur tot ongeveer 17.45 uur.

> Het minimaal aantal deelnemers is 6.

> De kosten voor deze cursus bedragen:
– € 300,- exclusief BTW voor de 3 lesdagen (inclusief wijnen).
– € 250,- exclusief BTW voor het WSET examen.
– € 125,- exclusief BTW voor het WSET level 3 lesboek. Het is zéér aan te raden om het boek van te voren te kopen en te bestuderen.

Het WSET lesboek is te koop via onze website. In overleg kan het boek worden toegezonden, de portokosten bedragen circa € 7,- voor Nederland.

Zie verder het studiereglement >

« Terug naar het overzicht

Startdatum: onbekend

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de volgende Fast Track WSET van start gaat

 

Locatie:

Hotel De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl