Gastronoom-Sommelier, level 2 (februari 2018)

Heb jij de ambitie om je te ontwikkelen tot een goede gastheer/-vrouw of heb je gewoon interesse in sommelier vaardigheden? Dan moet je het nodige weten van wijnen, koffie, thee, water, gedistilleerd, culinaire ingrediënten, kooktechnieken en smaak. Tevens moet je over de juiste gastronomische vaardigheden beschikken. Dit leer je allemaal in deze cursus!

Gastronoom-Sommelier level 2 is dus geen “gewone wijncursus”, maar biedt veel meer en behandelt alle onderwerpen die je moet weten om tot de besten te gaan behoren. Uiteraard is er veel aandacht voor de theorie en het proeven van wijn. Je gaat wijn begrijpen en smaakprofielen en vinificatie stijlen herkennen. Ook het combineren van wijnen en gerechten, de smaak van gerechten en de opbouw van menu’s krijgt de nodige aandacht.

DSC_0575-Bewerkt

Opzet en verwachting

Er zijn 12 avondbijeenkomsten, inclusief het examen. Edwin Raben neemt je mee in de veelzijdige wereld van een sommelier. Zijn enthousiasme is aanstekelijk, hij heeft ervaring in topbedrijven en is voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers. Behalve het bijwonen van de 11 lesavonden, krijg je enkele opdrachten om uit te voeren. Daarnaast moet je rekenen dat je circa 25-30 uur bezig bent (naast het volgen van de lessen) met de theoretische verdieping rondom wijn en alle overige sommelier vaardigheden.

De cursus wordt afgesloten met twee diploma’s/certificaten:

  • Het internationaal erkende WSET level 2 (Intermediate Certificate)
  • Het CIGE examen Gastronomische vaardigheden, management en Sommelier Vaardigheden, niveau 2

Als je deze cursus hebt gedaan ben je perfect voorbereid voor onze opleiding Professioneel Gastronoom-Sommelier, level 3.

DSC_0590-Bewerkt

Cursusgegevens

> De cursus Gastronoom-Sommelier, level 2 wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 11 lesavonden en een examen. Alle lesdagen zijn op dinsdag. Aanvang 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur.

> De cursus vindt plaats in Hotel De Echoput en wordt gegeven door Edwin Raben.

> Het minimaal aantal deelnemers is 12.

> De kosten voor de cursus bedragen € 950,- exclusief BTW. Inbegrepen zijn:
– De WSET lesboeken.
– Alle speciaal geselecteerde wijnen die tijdens de lessen geschonken worden.
– Alle culinaire voorbeelden die worden geproefd.
– De examengelden van WSET, level 2, gastronomische vaardigheden, management en sommelier vaardigheden.

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: 20 februari 2018

Programma 2018

Er zijn 11 lesavonden en een examen. Alle lesdagen zijn op dinsdag, van 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur.

  • 20 februari 2018
  • 6, 13, 27 maart 2018
  • 3, 10, 17, 24 april 2018
  • 8, 22 mei 2018
  • 5 juni 2018

Dit is het voorlopige programma, het is mogelijk dat het definitieve schema iets afwijkt.

Examendata 2018 (onder voorbehoud)

  • 26 juni 2018: Examen Gastronoom-Sommelier, level 2
  • 9 juli 2018: Herexamen dag
Locatie:

Hotel De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl