Gastronoom-Sommelier, level 2 (april 2021)

Heb jij de ambitie om je te ontwikkelen tot een goede gastheer/-vrouw of heb je gewoon interesse in sommelier vaardigheden? Dan moet je het nodige weten van wijnen, koffie, thee, water, gedistilleerd, culinaire ingrediënten, kooktechnieken en smaak. Tevens moet je over de juiste gastronomische vaardigheden beschikken. Dit leer je allemaal in onze cursus Gastronoom-Sommelier, level 2!

Dit is dus geen “gewone wijncursus”, maar biedt veel meer en behandelt alle onderwerpen die je moet weten om tot de besten te gaan behoren. Uiteraard is er veel aandacht voor de theorie en het proeven van wijn. Je gaat wijn begrijpen en smaakprofielen en vinificatie stijlen herkennen. Ook het combineren van wijnen en gerechten, de smaak van gerechten en de opbouw van menu’s krijgt de nodige aandacht.

DSC_0575-Bewerkt

Opzet en verwachting

Er zijn 12 avondbijeenkomsten, inclusief het examen. We nemen je mee in de veelzijdige wereld van een sommelier. Behalve het bijwonen van de 11 lesavonden, krijg je enkele opdrachten om uit te voeren. Daarnaast moet je rekenen dat je circa 25-30 uur bezig bent (naast het volgen van de lessen) met de theoretische verdieping rondom wijn en alle overige sommelier vaardigheden.

De cursus wordt afgesloten met twee diploma’s/certificaten:

  • Het internationaal erkende WSET level 2 (Intermediate Certificate)
  • Het CIGE examen Gastronomische vaardigheden, management en Sommelier Vaardigheden, niveau 2

Als je deze cursus hebt gedaan ben je perfect voorbereid voor onze opleiding Professioneel Gastronoom-Sommelier, level 3.

DSC_0590-Bewerkt

Cursusgegevens

> De cursus Gastronoom-Sommelier, level 2 wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 11 lesavonden en een examen. Alle lesdagen zijn op dinsdag. Aanvang 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur.

> De cursus vindt plaats in Hotel de Echoput en wordt gegeven door Emilio Saez van Eerd en Maarten Mom (sommelier van De Echoput)

> Het minimaal aantal deelnemers is 12

> De kosten voor de cursus bedragen € 950,- exclusief BTW. Inbegrepen zijn:
– Het WSET lesmateriaal.
– Alle speciaal geselecteerde wijnen die tijdens de lessen geschonken worden.
– Alle culinaire voorbeelden die worden geproefd.
– Het CIGE examen Gastronomische Vaardigheden, level 2
– Het examen WSET, level 2

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: April 2021

Programma 2021*

Er zijn 11 lesavonden en een examen. Alle lesdagen zijn op dinsdag, van 19.00 uur tot ongeveer 22.30 uur.

* Vanwege de corona maatregelen is de start van deze cursus voorlopig verplaatst van februari naar april 2021. We streven ernaar om zo spoedig het nieuwe volledige programma te publiceren.

Locatie:

Hotel De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl