Introductieles Wild (7 december 2018)

Wilt u graag kennis maken met wild en eens zien hoe lekker wild kan zijn? Meesterkok en wildspecialist Theus de Kok neemt u graag een dag mee in deze boeiende wereld.

Wild is namelijk vlees uit de natuur, vlees zoals het ooit altijd was. Niets meer en niets minder. Het is puur en ongekunsteld; de dieren hebben in vrijheid geleefd en zelf hun voedsel verzameld. Ze groeien op in vrijheid zonder groeibevorderaars of antibiotica. Wild past bij de moderne mens die kiest voor kwaliteit.

Programma

14.00 uur: Introductie over wild, wildseizoen, jachtkalender, de jacht, wild verwerken en wild koken.
15.15 uur: Demonstratie. Uitbenen van een ree of hertenbout. Het maken van een wildfond.
16.00 uur: Aan de slag. Koken in groepen van een wildgerecht.
17.30 uur: Genieten van het wildgerecht met bijpassend glas wijn.
19.00 uur: Einde programma.

Cursusgegevens

> De introductieles vindt plaats op vrijdag 7 december 2018, van 14.00 uur tot ongeveer 19.00 uur.

De introductieles vindt plaats in de Echoput Kook- en Wijnschool en wordt verzorgd door Theus de Kok.

> Minimaal aantal deelnemers: 12.

De kosten voor deze dag bedragen € 95,- p.p. exclusief BTW.

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum:

Vrijdag 7 december 2018

Locatie:

De Echoput Kook- en Wijnschool
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl