Specialisatie: Culinair denken (oktober 2020)

In de specialisatie Culinair Denken staat flavour design centraal. Je leert denken in functies: wat is de bijdrage van een ingrediënt aan het smaakprofiel van het gerecht? Je leert gebruik te maken van nieuwe methoden, inspiratie- en denktechnieken. Ze zijn gericht op de ontwikkeling van culinaire creativiteit in al zijn dimensies en het loskomen van patronen en ingesleten gewoontes. Je gaat gerechten ontwerpen met je eigen signatuur en krijgt inzicht in de culinaire succesfactoren.

Van koks worden smakelijke oplossingen verwacht voor hedendaagse uitdagingen. Hoe ga je om met duurzaamheid, klimaat, gezondheid, korte ketens, circulair denken en zo voort? Steeds meer mensen zien graag meer groente & minder vlees op het bord. Die oplossingen moeten vooral lekker zijn. Deze specialisatie is gericht op het ontwerpen van smakelijke gerechten op die passen bij vandaag. Je kunt immers niet verwachten dat de recepten uit het verleden antwoord geven op de uitdagingen van nu.

Angelique Schmeinck maakt een culinair kunstwerk tijdens de specialisatie culinair denken

Onderwerpen van de specialisatie Culinair Denken

  • Inzicht in creatief denken
  • Praktische culinaire brainstorm technieken
  • Methode Smaakvrienden
  • Culinair mindmappen
  • Toepassen inspiratietechnieken gericht op nieuwe menukaart / gerechten
  • Bewust zijn van culinaire succesfactoren
  • Flavour design
  • Innovatiestappen

DOOR WIE

Angelique Schmeinck verzorgt de specialisatie cursus culinair denken bij de Academie voor Gastronomie

De opleiding wordt gegeven door Angélique Schmeinck en Peter Klosse. Nederland heeft maar twee vrouwelijke meesterkoks, één daarvan is Angélique Schmeinck. Haar culinaire leven gaat veel verder dan de keuken: ze schrijft, presenteert, experimenteert, adviseert, fotografeert en reist de wereld af om de grenzen van het culinaire te overstijgen. Peter Klosse is grondlegger van het moderne smaakdenken en de culinaire succesfactoren. 

CURSUSGEGEVENS

De specialisatie Culinair Denken wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 4 lesdagen en een examen. Lesdagen zijn op dinsdag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De lessen vinden plaats in de Culinaire Galerie van Angélique Schmeinck in Velp.

Het minimale aantal deelnemers is 12.

> De kosten voor deze cursus zijn €750,- exclusief BTW.

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: 6 oktober 2020

Programma 2020*

Er zijn 4 lesdagen en een examen. Een lesdag is altijd op dinsdag, begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

  • 6 oktober
  • 27 oktober
  • 17 november
  • 8 december

* Dit is het voorlopige programma, onder voorbehoud van wijzigingen.

Locatie:

Culinaire Galerie Angélique Schmeinck
Bosweg 4
6881 KK Velp