Specialisatie: Culinair denken (oktober 2019)

Van chef-koks en andere toekomstige leiders in de culinaire wereld worden smakelijke oplossingen verwacht voor hedendaagse vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaat, gezondheid, meer groente & minder vlees en lokale producten. Die oplossingen moeten het liefst creatief, spraak- en smaakmakend zijn. Deze specialisatie is gericht op het ontwerpen van smakelijke gerechten op die passen bij vandaag. Je kunt immers niet verwachten dat de recepten uit het verleden antwoord geven op de uitdagingen van nu.

in de specialisatie Culinair denken staat het gebruik van Flavour Design centraal. Je leert gebruik te maken van nieuwe methoden, inspiratie- en denktechnieken. Ze zijn gericht op de ontwikkeling van culinaire creativiteit in al zijn dimensies en het loskomen van patronen en ingesleten gewoontes. Je gaat gerechten ontwerpen met je eigen signatuur en krijgt inzicht in de culinaire succesfactoren.

TOPICS

  • Inzicht in creatief denken
  • Praktische culinaire brainstormtechnieken
  • Methode Smaakvrienden
  • Culinair mindmappen
  • Toepassen inspiratietechnieken gericht op nieuwe menukaart / gerechten
  • Bewust zijn van culinaire succesfactoren
  • Flavour design
  • Innovatiestappen

DOOR WIE

De opleiding wordt gegeven door Angelique Schmeinck en Peter Klosse.
Nederland heeft maar twee vrouwelijke meesterkoks, één daarvan is Angélique Schmeinck. Haar culinaire leven gaat veel verder dan de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, experimenteert, adviseert, fotografeert en reist de wereld af om de grenzen van het culinaire te overstijgen. Peter Klosse is grondlegger van het moderne smaakdenken en de culinaire succesfactoren. 

CURSUSGEGEVENS

De specialisatie Culinair denken wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 4 lesdagen en een examen. Lesdagen zijn op dinsdag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De lessen vinden plaats in de kookschool van Hotel De Echoput .

Het minimale aantal deelnemers is 12.

> De kosten voor deze specialisatie zijn €750,- exclusief BTW. Dit is inclusief de examenkosten.

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: 1 oktober 2019

Programma 2019

Er zijn 4 lesdagen en een examen. Een lesdag is altijd op dinsdag, begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

  •  1 oktober, 15 oktober, 29 oktober
  • 12 november
Locatie:

Hotel De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl