Specialisatie: Wild & Wildbereiding (oktober 2022)

** Deze cursus is in 2021 gestaakt vanwege Corona maatregelen. Vanaf oktober 2022 worden de laatste 4 lessen afgewerkt. Het is mogelijk om deze laatste 4 lessen tegen gereduceerd tarief bij te wonen. Daarom is de inschrijving heropend.

In onze Specialisatie cursus Wild & Wildbereiding leert Meesterkok Theus de Kok je alle weetjes over wild en de fijne kneepjes van wildbereiding. Alle gangbare (wilde) diersoorten komen aan bod: eend, gans, patrijs, fazant, duif, konijn, haas, hert, ree, wildzwijn etc. En dat in allerlei bereidingen: van bakken en braden tot het maken van paté en rillettes. En ook vergeten we de paddestoelen, bosvruchten en andere natuurlijke ingrediënten uit het bos niet. Kortom, er komen allerlei technieken en ingrediënten aan bod die uit de gangbare opleidingen verdwenen zijn. Je bezoekt ook de wildafdeling van de Hanos (een van de grootste van Europa).

Onze specialisatie cursus Wild & Wildbereiding is bijzonder interessant voor enthousiaste kookliefhebbers en ook voor professionals die meer van wild willen weten. De deelnemer ontvangt aan het einde van de cursus een certificaat van de Academie voor Gastronomie.

WILD

Wild is vlees uit de natuur, vlees zoals het ooit altijd was. Niets meer en niets minder. Het is puur en ongekunsteld; de dieren hebben in vrijheid geleefd en zelf hun voedsel verzameld. Ze groeien op in vrijheid zonder groeibevorderaars of antibiotica. Wild past bij de moderne mens die kiest voor kwaliteit.

Juist bij de bereiding van dit natuurlijke vlees is het zeer nuttig om te weten hoe de dieren geleefd hebben en welke bereidingen je moet toepassen om er maximaal van te genieten. Wild en wildbereiding vormt de rode draad in de bijna 60-jarige geschiedenis van Restaurant De Echoput. De Echoput staat bekend als hét wildrestaurant van Nederland. Indertijd was Jaap Klosse niet tevreden over de manier waarop in die tijd wild werd bereid. Hij volgde een poeliers cursus en ging zich verdiepen in nieuwe bereidingen. Het lange besterven en marineren werd verbannen. À la minute bereidingen, lichtere sauzen en garnituren deden hun intrede. Het was revolutionair, en succesvol. Meesterkok Theus de Kok, die meer dan 40 jaar bij De Echoput heeft gewerkt, zet de traditie tot de dag van vandaag voort.

Theus de Kok

Theus de Kok

CURSUSGEGEVENS

Deze specialisatie wordt één keer per jaar gegeven en bestaat uit 7 lesdagen. Lesdagen zijn altijd op donderdag, van 14.00 uur tot ongeveer 19.00 uur.

De lessen vinden plaats in de Echoput Kook- en Wijnschool en worden gegeven door Theus de Kok.

De kosten voor deze cursus bedragen € 875,- exclusief 9% BTW, inclusief syllabus.

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: 27 oktober 2022

Programma 2022*

  • 27 oktober
  • 3 november
  • 10 november
  • 17 november

Er zijn 4 lesdagen. Lesdagen zijn altijd op donderdag, van 14.00 uur tot ongeveer 19.00 uur.

* Het lesprogramma van 2022 is het restant van de cursus van 2021. Daarom zijn er nog 4 lessen in plaats van de gebruikelijke 7. De prijs is hierop aangepast.

Locatie:

De Echoput Kook- en Wijnschool
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl