Specialisatie: WSET Advanced level 3 (mei 2022)

Wil jij door met leren over wijn? Of misschien droom je er wel van om ooit Master of Wine te worden? Dan is het behalen van het WSET level 3 Advanced Certificate een logische stap. Onze Specialisatie WSET Advanced level 3 is een doelgerichte examentraining als voorbereiding op het WSET level 3 examen. Er is dus veel aandacht voor het analytisch beoordelen van wijn en het schrijven van een proefnotitie volgens de beproefde systematic approach’ van de WSET. Tijdens elke les worden er minimaal zes wijnen geproefd en beschreven. Daarnaast worden examenvragen gemaakt en besproken.

Aansluitend op de training is het officiële WSET examen. Je kunt kiezen voor Nederlands of Engels. Als je verder wilt studeren binnen de WSET, kies dan voor het Engelse examen. De diploma course en opleiding tot Master of Wine, zijn alleen in het Engels mogelijk.

     WSET wijncursus wijn proeven

VOOR WIE

Deze training is alleen toegankelijk voor de deelnemers van de basisopleiding van de Gastronoom -Sommelier level 3 opleiding of personen die opgeleid zijn op SDEN niveau 4 (vinologen opleiding). Een goede basiskennis is noodzakelijk, het is immers puur een training tot het examen en geen wijnopleiding. Een kennistest kan deel uitmaken van de toelating.

De gemiddelde studiebelasting is ongeveer 120 uur. Afhankelijk van je wijnproefvaardigheid en kennis van het Engels kan dit oplopen tot circa 140 uur. Cursisten met een SDEN vooropleiding adviseren we het studiepakket eerder te bestellen, zodat er voorafgaand aan de cursus al kan worden gestudeerd.

De lesdagen zijn behoorlijk intensief. Begin daarom elke lesdag goed uitgerust en voorbereid. Reserveer tevens voldoende (studie)tijd voorafgaand aan het examen. Na afloop van het examen duurt het circa 12 weken voordat het door WSET is nagekeken.

WSET examen wijn proeven

DOOR WIE

Master of Wine, Cees van Casteren

Cees van Casteren

CURSUSGEGEVENS

De specialisatie WSET Advanced (level 3) wordt één keer per jaar aangeboden en bestaat uit 5 lesdagen en een examen. Lesdagen zijn op maandag, van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

De lessen vinden plaats in Hotel De Echoput en worden gegeven door Cees van Casteren, Master of Wine 

Het minimale aantal deelnemers is 12.

> De kosten voor deze specialisatie zijn €750,- exclusief BTW. Dit is inclusief de examenkosten en alle wijnen die tijdens de lessen worden geschonken. Het lesmateriaal moet apart worden besteld bij de WSET en is daarom niet inbegrepen.

Lesmateriaal: WSET lesboek level 3. Te bestellen via ons voor  €125,- exclusief BTW en portokosten. Het is zéér aan te raden om het boek van te voren te kopen en te bestuderen. De portokosten bedragen circa €7,-.

Deelnemers aan de GS3 opleiding die deze specialisatie kiezen hoeven alleen de kosten van het examen te betalen

Zie verder het studiereglement >

Aanmelden

« Terug naar het overzicht

Startdatum: Mei 2022

Programma 2022*

Er zijn 5 lesdagen en een examen. Een lesdag is altijd op maandag, begint om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

* Wij streven er naar om in het voorjaar van 2022 het voorlopige lesprogramma te presenteren.

Locatie:

Hotel De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren
www.echoput.nl