Studiereglement van de Academie voor Gastronomie

1. Aanmelding. Uw aanmelding is strikt persoonlijk en vindt plaats door het aanmeldingsformulier volledig in te vullen en een bestelling te plaatsen. Onze bevestiging van de aanmelding maakt de inschrijving in principe definitief.

2. Toelating. Bij de bespreking van de cursus in de cursusinformatie is aangegeven welke vooropleiding voor het volgen van een cursus wordt geadviseerd of wordt vereist en welke toelatingseisen worden gesteld voor deelname aan een examen. Geen aansprakelijkheid kan worden aanvaard ten aanzien van toelating tot het examen wanneer blijkt dat niet aan de toelatingseisen van het desbetreffende examen kan worden voldaan. De Academie voor Gastronomie kan te eniger tijd afwijzend over uw inschrijving beslissen. U ontvangt hierover dan bericht.

3. Aantal inschrijvingen. De Academie voor Gastronomie kan te eniger tijd afwijzend over uw inschrijving beslissen indien het aantal inschrijvingen voor een cursus daartoe aanleiding geeft. U ontvangt hiervan telefonisch of schriftelijk bericht.

4. Betaling. U dient uiterlijk een week voor aanvang van de cursus het cursusgeld of de eerste termijn van het cursusgeld over te maken. Bij niet, niet tijdig, of niet behoorlijk voldoen aan uw betalingsverplichtingen kan de Academie voor Gastronomie u de toegang tot de cursus ontzeggen totdat het achterstallige cursusgeld is voldaan. Ingebrekestelling is hiervoor niet vereist. Blijft u in gebreke uw betalingsverplichtingen te voldoen, dan kan de Academie voor Gastronomie eenzijdig de studieovereenkomst beëindigen. Behalve achterstallige bedragen kunnen ook de eventuele kosten van de resterende periode in rekening worden gebracht, alsmede gemaakte incasso- en bijkomende kosten.

5. Bewijs van inschrijving. Vanaf het moment dat de bevestiging van inschrijving door ons aan u is verzonden, is de studie-overeenkomst van kracht. Vanaf dit moment bestaat bij de cursist de verplichting tot betaling van het gehele cursusgeld, met inachtneming van gestelde in de annuleringsregeling (zie punt 11).

6. Lesrooster. De Academie voor Gastronomie behoudt zich het recht voor om wegens organisatorische redenen het bekend gemaakte lesrooster te wijzigen. Bij het uitvallen van lessen, ongeacht de oorzaak, rust op de school geen andere verplichting dan het organiseren van een inhaalles.

7. Verzuim. Het verzuim van lessen geeft u geen recht op gedeeltelijke of gehele terugbetaling van cursusgeld.

8. Auteurs- en eigendomsrecht. Het lesmateriaal waarvoor u het volledige lesgeld hebt betaald, is uw eigendom. Het auteursrecht evenwel berust bij de uitgever van het betreffende studie-materiaal. U mag het lesmateriaal of gedeelten daarvan niet kopiëren of laten kopiëren of op welke wijze dan ook verveelvoudigen of laten verveelvoudigen. Verkoop of anderszins afstaan van het lesmateriaal aan derden is niet toegestaan.

9. Examenaanmelding. Indien de cursus wordt afgesloten met een examen bent u zelf verantwoordelijk voor tijdige aanmelding aan het examen.

10. Reiskosten. Eventuele reis- en verblijfkosten zijn niet in het cursusgeld inbegrepen.

11. Annuleringsregeling.

1) Voortijdige beëindiging van de studieovereenkomst is mogelijk:
a. Tot een maand voor aanvang van de cursus kan kostenloos geannuleerd worden door middel van een aangetekende brief, liefst onder opgaaf van redenen.
b. Bij overlijden van de cursist wordt, na ontvangst van een schriftelijk bericht, de overeenkomst onmiddellijk ontbonden. Het resterende cursusgeld zal aan de belanghebbende worden terugbetaald.

2) Indien wordt geannuleerd binnen een maand voor aanvang van de cursus, dan is de Academie voor Gastronomie gerechtigd een gedeelte van het cursusgeld in rekening te brengen.

3) Na aanvang van de cursus is 100% van het cursusgeld verschuldigd.

4) De directeur van de Academie voor Gastronomie houdt zich het recht voor de cursus bij gebrek aan belangstelling te annuleren. Daaraan kunnen door de cursist geen rechten ontleend worden. In geval de Academie genoodzaakt is een cursus te annuleren, zal het eventueel reeds betaalde cursusgeld aan de cursist worden gerestitueerd.

12. Prijsverhoging. De Academie voor Gastronomie behoudt zich het recht voor cursusgelden te verhogen, indien de prijsontwikkelingen daartoe aanleiding geven.

13. Overige bepalingen. Alle gegevens die in de cursusinformatie staan vermeld, worden geacht tot dit studiereglement te behoren voor zover zij betrekking hebben op de cursus die u als cursist volgt.